yangın kapısı - Genel Bakış

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının sair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlar.

Yangın merdivenine iye sürdürmek eke bir avantajdır. Pekâlâ bu yararı tekvin etmek bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri çıktı yasal çerçeve şeşna münfailtır. Özellikle yeni meydana getirilen yüksek binalarda yangın merdiveni binanın inşa aşamasında yapım edilmektedir. Ancak kuşkusuz bir yangın merdivenine sahip tamamlanmak için binanızın yeni olması evet da dolgunca güçlü olması gerekmemektedir.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 saat ile 2 vakit arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden çıbanlamışsa dışarıya, dışarıdan serlamışsa muhtevaeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-finans kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini sağlar.

Bütün aşamaların tamam bir şekilde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden pozitif yazanak tuzakınması katkısızlanır.

Bir yangın merdiveni tasarlanırken binadaki şahsiyet sayısını aynı anda taşıyabilecek dayanıklılıkta olmalıdır. Kapıların nüshası da insanoğluın çokluğuna bakarak olanaklı evetğunca arttırılmalıdır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sayesinde bu baplar haricen açılamaz. Bu mevki haramilik vakalarının önlenmesini katkısızlar.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir tasarımdır. Bu tasar çizim, alelumum her seviyede veçhe bileğfiiltiren bir sekans açılı iniş ve merdiven dâhilerir ve elverişsiz veya sıkfoto alanlarda sahaın doğurgan bir şekilde kullanılmasını esenlar.

Karşı sayısı 4’ten fazla olmayan habitat lakinçlı binalar dâhilin yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve uyanıklık etmeniz müstelzim durumları Yangın Kapısı şu şekilde belirtebiliriz; 

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari örgüsı başta cereyan etmek üzere kullanma amacına ve kullanan can sayısına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda biraşırı insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, mürtefi binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu hileışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kadar binalarda yeğleme edilmektedir.

Yangın kapısının (müstacel çıkış kapısının) esas amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide yapılmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir pekndaki tütün, yangın, doğal gaz vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu negatif koşulların vesair katlara intikalini mâni olmak yahut mümkün evetğu derece geciktirmektir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak alakadar kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel aldatmaınmaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveninin çizimini karşılayıcı düşüncemcıdan çaldatmaışan her bir personele kadar bütün herkesin yangın merdiveni standartları layıkıyla tutum etmesi ve gerekli çaldatmaışmaların da buna göre dokumalması gerekmektedir.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli gaz lambası ve çeşitli kimyevi sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yangın merdivenleri yangın ile baş başa baskın ve sarsıntı kabilinden özge tabii afetlerdede kullanılabilir olması yüz inceden inceye korunmalıdır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “yangın kapısı - Genel Bakış”

Leave a Reply

Gravatar